Nyt on kirjoitukset ohi ja minulla on vihdoinkin ihan kunnolla vapaa-aikaa, joten luulisin päivitteleväni Winterfieldejä ahkerammin. Olen pahoillani, kun tämän ja edellisen osan välillä oli niin pitkä tauko. Nyt kuitenkin pääsette osan 11 pariin. :)

"Onnea vaan uudelle aikuiselle!" Quinto onnitteli Quillia, "Mitäs nyt meinaat tehdä?"

Quill päätti ihan ensimmäiseksi muuttaa hieman tyyliään. Silmillä hapsottavat hiukset lyhentyivät roimasti.

Sitten Quill siirtyi koneelle etsimään omaa kämppää. Hetken naputtelun jälkeen sopiva asunto löytyikin.

Quincy vilkutti iloisesti Quillille tämän lähtiessä. Quinn olisi tahtonut lähteä veljensä mukaan.

"Miten mulle on tullut näin kamalasti finnejä? Pakko yrittää peittää nää jotenkin", Quincy tuskaili peilin edessä.

"Yyyh, tuntuupa ällöltä!" Quincy mietti tuputtaessaan finnejä poistavaa geeliä näppyihinsä.

Quill oli onnistunut hajottamaan koneen juuri ennen lähtöään. Harald oli perheen tekniikkanero, joten hän sai kunnian toimia korjaajana.

Quentinin synttärit olivat ihan kulman takana, mutta poika ei näyttänyt merkkejä aikuistumisesta. Quinn ei kiinnittänyt huomiota veljensä riehumiseen.

Pian kuitenkin keskeytyivät niin Quentinin sohvallapomppinen kuin Quinnin innokas pelaaminenkin, sillä Harald sai sähköiskun. Quinto seurasi kauhistuneena vanhusta, joka hymyili käristessään sähköaalloissa.

"Voi kamala!" Quinto henkäisi, kun Harald välkkyi osin luurankona, osin normaalina siminä. "Väistä, se on mun isä eikä sun!" Quentin äksyili, sillä hän tahtoi nähdä paremmin. Rachelkin oli pyyhältänyt paikalle.

"Oh, en kestä katsoa!" Quinto peitti silmänsä. "Hei, voisko joku tulla auttamaan!" Quentin huusi. Rachel ei oikein osannut reagoida tapahtuneeseen.

"Noh, menkäähän nyt siitä! Olen ihan kunnossa", Harald murahti äkäisesti ja tuikkasi ruuvimeisselin taas koneeseen.

"Oi, Harald on niiiiin komea vaikka onkin kärähtänyt!" Rachel huokaisi ihastuneena.

"Tule tänne, senkin könsikäs!" Rachel hihkaisi ja suuteli tulisesti Haraldia. "Vielä jonakin päivänä minäkin suutelen jotakuta poikaa noin intohimoisesti", Quinn päätti katsellessaan vanhempiensa suudelmaa.

Harald oli töissä tutustunut Erika Ruusiseen, joka tuppautui töiden jälkeen kyläilemään joka ikinen päivä. Harald oikeastaan piti Erikasta, vaikka nainen olikin aika tungettelevainen.

"En tiedä oletko huomannut, mutta minä pidän sinusta tosi kovasti", Erika sanoi ja tarttui flirttailevasti Haraldia käsistä. "Vai niin.." Harald mutisi osaamatta sanoa asiaan juuta tai jaata. Toisaalta hänkin oli kiinnostunut Erikasta - olihan nainen nuori ja vaalea ja jokseenkin jopa tyylikäs kokosinisissään, mutta hän oli onnellisesti naimisissa. Quinto oli taas kerran kylässä ja seurasi tilannetta kauhuissaan.

Aivan yllättäen Erika nojautui eteenpäin ja suuteli Haraldia. Harald tiesi, että hänen olisi pitänyt työntää Erika pois eikä vastata suudelmaan, mutta jostain syystä hän ei tehnyt niin.

"Ehehehehehhups", Erika kikatti suudelman jälkeen, "Anteeksi! En osannut hillitä itseäni. Toivottavasti se harmaahapsinen vaimosi ei suutu." Harald ei sanonut mitään.

"Hei, älä nyt masennu", Erika sanoi ja painautui Haraldia vasten, "Eihän tämä ollut niin kamalaa. Etkä voi väittää, ettetkö olisi itsekin tahtonut suudella minua." Harald huokaisi. "En niin, mutta sinun pitää nyt mennä. Tämä ei saa toistua. Tämä oli virhe", hän sanoi ja lähetti Erikan tiehensä.

Kun Erika oli lähtenyt, Harald hipsi seuraamaan Quiverin syntymäpäiviä. Häntä hieman pelotti, kun Quinto loi hänelle murhaavia katseita.

Quinto kuitenkin jätti Haraldin hetkeksi rauhaan ja keskittyi hurraamaan kynttilöitä puhaltavalle Quiverille.

Quiverista kasvoi komea poika.

Ensimmäiset hetket teini-ikäisenä eivät kuitenkaan alkaneet hyvin. Quinto alkoi haastamaan riitaa Haraldin kanssa, eikä Quiver herkkänä poikana kestänyt katsella torailua.

"Senkin sika!" Quinto karjaisi ja läimäytti Haraldia. "Miksi he oikein riitelevät?" Rachel kysyi Quentinilta, joka ei osannut vastata.

"Älä sinä puutu tähän! Kuulithan itsekin, kun sanoin sitä virheeksi!" Harald raivosi takaisin Quintolle. "Mutta se ei muuta mitään! Tuollaisia virheitä ei saisi tapahtua!" Quinto henkäisi vihaisesti. "Jaa mikä virhe?" Rachel uteli.

"Kerro hänelle, tai minä kerron", Quinto uhkasi. "Hyvä on, hyvä on!" Harald vastasi, "Sinä pelotat minua!"

"Hyvä! Pettureiden pitääkin pelätä" Quinto sihahti. "Minä en kyllä käsitä, miksi sinä olet noin intohimoinen tätä asiaa kohtaan. Rachelhan on vain sinun tätisi! Pitäisit ison nokkasi erossa asioista, jotka eivät sinulle kuulu", Harald vastasi samalla mitalla. "Minulla onkin vahva oikeudentaju", Quinto vastasi arvokkaasti.

Harald marssi vihasta puhisten pois keittiöstä. Rachel astui uteliaasti Quinton luo. "Mistä te riitelitte?" hän kysyi Quintolta. "Hmm, no tuota noin, asia on nyt niin, että minä todistin erästä epämiellyttävää tapahtumaa", Quinto vastasi hieman kierrellen. Hän ei tahtonut pahoittaa tätinsä mieltä.

"ÄLÄ SANO HÄNELLE MITÄÄN!" Harald karjahti ja ryntäsi Quinton kimppuun. Rachel hämmästyi miehensä vihaa. Hän ei ollut koskaan nähnyt Haraldia niin vihaisena.

"Ymmärrätkö, että en tahdo sinun puhuvan hänelle?" Harald sanoi voitettuaan tappelun. Quiverkin oli uskaltautunut katsomaan nyrkkien heiluttelua.

Quiver ei kokenut tarpeelliseksi muuttaa tyyliään, mutta uudet vaatteet hän kyllä tahtoi. Hän sai mammonatavoitteen ja tahtoi illuusioiden mestariksi.

"Miks Quinto ja isi tappeli?" Quinn uteli Quiverilta. "Emt", Quiver vastasi hyvin teinimäisesti.

Harald puhisi yhä kiukusta, vaikka Quinto olikin luikkinut uikuttaen kotiinsa. Harald purki ylimääräistä energiaansa kuntopyöräilyyn.

"Haluaisitko selittää, mitä on tapahtunut?" Rachel kysyi Haraldilta, kun tämä vihdoin palasi sisälle. "Hmm.. Oletko varma, että tahdot tietää?" Harald vastasi varovaisesti.

"Kyllä", Rachel sanoi topakasti, "Anna tulla vaan." Harald karaisi kurkkuaan ja alkoi selittää, sillä hänestä tuntui, että Rachelilla oli oikeus tietää.

"Jaaha", Rachel totesi, kun Harald lopetti. Harald pelkäsi, että Rachel puhkeaisi huutoon, mutta nainen oli vain hiljaa ja risti kätensä. "Etkö sano mitään?" Harald kysyi huolestuneesti. "Noh", Rachel sanoi hieman tärisevällä äänellä, "Totta puhuen odotin, että näin olisi tapahtunut jo aiemmin." Sitten Rachel lähti huoneesta ja jätti Haraldin yksin.

Harald oli tyytyväinen siitä, että Rachel otti uutisen vastaan niin rauhallisesti. Yön hän joutui kuitenkin nukkumaan yksin. Rachel oli vältellyt Haraldia koko loppuillan.

Aamulla Quiverin synttärikakkua pois heittäessään Rachel pohti Haraldin salasuudelmaa. Hän oli pelännyt koko liiton ajan, että niin kävisi; Harald oli ollut melkoinen naistenmies yliopistoaikoina. Rachel oli ylpeä siitä, että Harald oli ollut uskollinen niinkin pitkään. Hänestä myös tuntui, että mies oli aidosti pahoillaan tapahtuneesta. "Pakko kai minun on antaa hänelle anteeksi.." Rachel mietti.

Quiver oli tavannut koulussa hauskan ja huumorintajuisen tytön Kiira Nyppälän. Kiira oli hurjan pirteä ja hänen kanssaan oli aina hauskaa. Quillin teiniaikainen tyttöystävä Liisi Naski viihtyi yhä Winterfieldeillä. Quill ja Liisi olivat suunnitelleet muuttavansa yhteen, kunhan Liisi saisi lukion suoritettua.

"Hei, pelataanko Sims kolmosta pelikonsolilla?" Quiver kysyi Kiiralta.

Kiira suostui, vaikka ei kuulemma yleensä kauheasti pelaillutkaan. "Okei, eli noista vivuista sitten voit liikuttaa sun simiä ihan mihin suuntaan vaan", Quiver opasti Kiiraa.

Kun pelaaminen alkoi kyllästyttää, Quiver ja Kiira siirtyivät yläkertaan. "Mä tykkään tosta sun topista tosi paljon", Quiver sanoi vähän ujosti. Hän oli kuullut, että tytöt oli helppo hurmata kehumalla heidän ulkonäköään tai vaatteitaan - ja kehuminen todella näytti tepsivän!

"Ja noi sun silmät - ne on hurmaavat!" Quiver innostui kehumaan Kiiraa lisääkin nähtyään tytön ilahtuvan toppikommentista.

Hetken kuluttua Quiver ja Kiira jo halailivat innokkaasti toisiaan.

Sitten he suutelivat ensisuudelmansa.

Suudelman jälkeen Quiver muutti Kiiran kampausta ja meikkasi tytön.

Punastellen ja käsi kädessä Quiver ja Kiira siirtyivät alakertaan seuraamaan Quentinin ja Quincyn synttäreitä. Myös Haraldia suudellut Erika oli tunkenut mukaan.

Quentinilla oli täysi työ puhaltaa kaikki kynttilät.

Quincy sai puhaltaa kynttilänsä ilman hurrausta, sillä kaikki kiinnittivät huomionsa vain Quentiniin.

Kasvun hetkellä myös Quincy sai huomiota.

Kumpikin kaksosista huokaisi onnellisesti kasvettuaan. Quentin oli kadottanut tyylitajunsa täysin.

Kasvu aiheutti myös kriisin. Pojat olisivat tahtoneet yliopistoon, mutta nyt se oli liian myöhäistä.

Kun pojat kärsivät hermoromahduksesta, Quinto ja Harald intoutuivat taas tappelemaan.

Quincy meni niin sekaisin, että luuli olevansa kana. Quentin taas koki olevansa gorilla. Kiira totesi molemmat täysin hulluiksi.

"Minä olen jo kertonut kaiken Rachelille, joten sinun ei enää tarvitse ahdistella minua!" Harald raivosi ja tökki Quintoa rintaan, "Joten alahan kalppia, poika!"

"Antakaa muutama simoleoni opiskelurahastooni, kiitos!" Quentin-parka luuli, että hän voisi vielä mennä yliopistoon, jos saisi kerättyä tarpeeksi rahaa.

Quincy oli sisäistänyt asian hieman paremmin. Hänen teini-iän kovislookinsa muuttui hieman hillitymmäksi.

Quentin sen sijaan säilytti hieman nörtähtävän tyylinsä.

Quentin päätti lähteä kotoa kokeilemaan omia siipiään.

Quinn ja Quiver eivät paljoakaan välittäneet, että Quentin lähti kotoa. He olivat suorastaan iloissaan asiasta. "Enemmän tilaa elää, kun on vähemmän porukkaa! Nyt me voidaan järjestää megabileet!" nuoret hihkuivat ja herättivät nukkumassa olleen isänsä.

Seuraavana päivänä Quiver ja Quinn pääsivätkin juhlimaan, mutta eivät ihan tavallisiin bileisiin. Quill vietti häitään. 

Quinnin kasvoille levisi onnellinen hymy, kun Liisi ja Quill sanoivat toisilleen tahdon.

Rachel ei ollut päässyt poikansa häihin, sillä oli ollut töissä tilaisuuden aikaan. Illalla Rachel purki pettymystään puutarhan rehottaviin puskiin.

Quinnista shakinpeluu oli melkein kuin urheilua, joten hän puki urheiluvaatteensa päälle pelatessaan shakkia.

Quincy päässyt töihin vedonvälittäjäksi. Hän koki tarpeelliseksi harjoitella hieman karismaattisemmaksi, sillä oli helpompi saada ihmiset lyömään vetoa, kun osasi suostutella.

"Hei Quincy, mikset sä lähtenyt kotoa niinku Quill ja Quentinkin lähti?" Quiver kysyi eräänä aamuna. "Oh!" Rachel kiljahti, "Unohdinko minä kertoa teille? Quincy on perijä." Kaikkien muiden kuin Rachelin kasvoille kohosi hämmästynyt ilme. "Ai olenko? Kiva tietää", Quincy änkytti.

Quincy lähti mietteliäänä töihin. Perijän paikka oli ollut totaalinen yllätys, eikä hän oikein tiennyt tahtoiko sellaista vastuuta.

Quinn ei vieläkään ollut saanut ensisuudelmaansa, ja se suututti häntä. Hän kutsui Väinämö Verhon kylään toiveissaan kunnon suudelma poskipusun sijaan.

"Väiski, mä en oikein tiedä, miten sanoisin tän.. Mutta mä tahtoisin, että sä suutelisit mua", Quinn kertoi suoraan.

"Ööh, no okei sit", Väinämö vastasi ja suuteli kevyesti Quinnia.

Quinn ei kevyistä suudelmista välittänyt, vaan tahtoi kunnon toimintaa. Pian nuoret suorastaan söivät toisiaan.

"Oh, vähän sä oot hyvä suutelija!" Väinämö kehui Quinnia, "Niin intohimoinen! VAU!" Quinn otti kehut vastaan tyytyväisenä. "Säkin oot", hän sanoi, "Joten koska meistä on niin kiva pussailla toisiamme, aletaanko seurustelemaan?" Väinämö suostui.

Tuore pari ei kuitenkaan viettänyt kaikkea aikaansa vain pussaillen. He myös urheilivat. "Nyt jooko ota tää kiinni äläkä tällä kertaa pudota tätä?" Quinn pyysi, sillä Väinämö ei ollut kaikkein paras amerikkalaisen jalkapallon heittelyssä.

Winterfieldeille oli palkattu hovimestari. Lanavaara Töllösellä oli jo usean vuosikymmenen kokemus alalta.

Quentin oli tullut tapaamaan perhettään. "Olen jo päässyt yli siitä yliopiston väliinjättämisestä, vaikka kova pala se olikin", hän selitti Quincylle, "Tosi hyvää chili con carnea muuten. Parempaa kuin koskaan ennen. Äitikö tämän teki?" Quincy pudisti päätään. "Meidän hovimestari Lanis sen teki", hän kertoi.

"Vitsi sä oot ihana, vaikket osaakaan urheilla yhtään", Quinn huokasi Väinämölle. "Samoin. Mut mun pitää mennä kotiin nyt", Väinämö sanoi hieman surullisena, "Mut nähdään huomenna, bejbeh!"

Quiver oli innostunut hovimestarin työstä, kun oli seuraillut Lanavaaraa ympäri taloa tämän tehdessä askareitaan. "Kerro mulle miten hovimestariks pääsee!" Quiver pyysi innoissaan.

Rachel oli vihdoin antanut kokonaan anteeksi Haraldille. "Minä en enää koskaan tee niin, lupaan sen!" Harald vielä vakuutteli.

Quincy oli kutsunut käymään Riinan, joka oli hieman kasvanut sitten viime näkemän. Quincy oli kaivannut Riinaa niin kovasti, että suuteli naista tulisesti ennen kuin tämä ehti edes tervehtiä.

"Sinä olet paljon kauniimpi kuin muistinkaan! Olet upea", Quincy kehui Riinaa.

"Sinäkin olet yhä yhtä komea kuin ennenkin", Riina sanoi hieman punastuneena kehuista, "Ja tosi ihana nähdä sinua taas."

Quincyn oli vaikea pitää näppejään erossa ihanasta Riinasta.

Riinalla ei onneksi ollut mitään hellyydenosoituksia vastaan. "Rakastan sinua", Quincy uskaltautui tunnustamaan tunteensa Riinalle.

Riina ei saanut mahdollisuutta vastata, niin kiihkeästi Quincy häntä suuteli.

Quincy ja Riina siirtyivät kovalta puupenkiltä autoon pussailemaan.

"Tämä saattaa tulla vähän yllättäen, mutta Riina Johansson, tuletko vaimokseni?" Quincy kysyi lemmiskelyn jälkeen. Riina näytti hieman hämmentyneeltä katsellessaan sormusta. "Öh, minä.." hän sanoi hiljaa. Quincyn sydän hakkasi. Hän pelkäsi Riinan kieltäytyvän.

"Minä tulen!" Riina sanoin piinaavan hiljaisuuden jälkeen. Quincy huokaisi helpotuksesta.

"Minä rakastan sinua", Riina pääsi vihdoin sanomaan ennen kuin Quincy taas suuteli häntä.

Rachel ja Haraldkin osoittivat tunteitaan toisiaan kohtaan suutelemalla. Haraldin syrjähypähdys oli painunut ainakin toistaiseksi unholaan.

Tahtoisin tähän loppuun huomauttaa, että valitsin perijän siinä vaiheessa, kun Quincylla ja Quinnilla oli yhtä paljon ääniä. Kiitos kaikille jotka ovat kommentoineet edelliseen osaan, ja edelleenkin saa kommentoida. (: